Se incarca...
In categoria igiena caini sunt oferite produse de cea mai buna calitate, structurate pe mai multe subcategorii, astfel incat proprietarilor sa le fie usor sa gaseasca ceea ce cauta. Nu lipsesc sampoanele pentru caini, perii si piepteni pentru caini, antiparazitare caini, clesti si foarfecute, covorase si alte produse pentru igiena. Toate produsele sunt de cea mai buna calitate si provin de la producatori consacrati pe piata de profil, pentru ca sanatatea cainelui sa nu fie afectata negativ in niciun fel.

Pentru orice proprietar de caini, igiena trebuie sa fie primordiala, atat pentru cainii care stau in curte si cu atat mai mult pentru cei care locuiesc in casa. Blana cainelui are nevoie de o intretinere speciala care se va realiza periodic.

Sampoanele pentru caini sunt variate, in functie de nevoile specifice ale fiecarui patruped. Exista caini cu o piele sensibila, predispusi la alergii, care au nevoie de sampane speciale care sa nu le afecteze pielea.

Cainii cu blana lunga sau medie, au nevoie de pieptanare periodica si tesalare. Operatiunea poate sa constea si furminare, insa nu toti proprietarii isi permit furminatoare electrice, de obicei, costisitoare. Dimensiunile pieptenilor variaza in functie de lungimea blanii si de dimensiunile cainelui.

Pentru ca blana sa straluceasca in permanenta trebuie sa se utilizeze mixul corect intre samponare si pieptanare. In timpul procesului de tesalare, blana moarta care se regenereaza va fi scoasa facand loc unei noi blanite moi si pufoase.

Igiena unghiilor si pernutelor este de asemenea, foarte importanta. Unghiile cainelui trebuie ajustate, cu atat mai mult in cazurile in care acesta sta in casa si exista riscul de a zgaria mobila si parchetul.

Deparazitarea este foarte importanta pentru ca de aceasta depinde sanatatea cainelui. Produsele antiparazitare pot fi cu administrare orala sau externa, in functie de scopul in care sunt utilizate. Se folosesc conform recomandarii producatorului, cantitatea variind in functie de greutatea animalului de companie.

Nu in ultimul rand, tot pentru igiena pot fi utilizate padurile si covorasele speciale.

Toti proprietarii de caini trebuie sa acorde atentie igienei acestora, astfel incat sa fie pe deplin sanatosi, frumosi si pufosi tot timpul.