Se incarca...

Termeni si conditii

PREAMBUL

Pagina de internet www.megapet.ro (denumita in continuare “pagina de internet” sau “Site”) este administrata si operata de catre societatea comerciala Mega Pet Shop SRL. Denumirea (inclusiv sigla) MEGA PET este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci sub nr. 149960, nr. depozit M 2017 00401.

Utilizarea sub orice forma (accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea de produse) a Site-ului www.megapet.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor mentionate mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a prezentului document.

Prin simplul fapt ca accesati aceasta pagina de internet se considera ca ati citit si cunoasteti în totalitate Termenii si Conditiile stipulate in prezentul document, ca va sunt clare, le acceptati si va obligati sa le respectati în totalitate. Daca nu sunteti de acord cu acesti Termeni si Conditii, va rugam sa parasiti imediat pagina de internet si sa nu folositi continutul ei.

Mega Pet Shop SRL isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari asupra acestor Termeni si Conditii, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. Cea mai recenta versiune a acestui document va fi publicata in cadrul acestei pagini in cazul in care va suferi modificari.

Art. 1  DEFINITII

a.       Cumparator: persoana fizica sau persoana juridica care plaseaza online o comanda pe site.

b.      Vanzator: societatea comerciala MEGA PET SHOP SRL, cu sediul in Tulcea, str.         Voinicului nr. 7, camera 1, jud. Tulcea, intregistrata la Registrul Comertului sub nr. J36/66/2017, avand Cod Unic de Inregistrare 37072553.

c.        Bunuri si servicii: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator ca urmare a Contractului incheiat.

d.      Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, al email-ului sau telefonului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

e.       Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul confirmarii, pe un suport durabil, de catre vanzator a acceptarii comenzii transmise de cumparator. O comanda neconfirmata nu va avea valoare contractuala intre parti.

f.       Site: domeniul www.megapet.ro si subdomeniile acestuia.

g.       Utilizator: orice persoana fizica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Art. 2  DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1   Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2   Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

2.3   Prezentul Contract intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si Conditiile generale de vanzare din prezentul document vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Art. 3  COMANDA

3.1   Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

3.2   Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

3.3   Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Pentru detalii suplimentare privind modalitatile de efectuare a comenzii a se vedea rubrica Cum comand.

Art. 4  POLITICA DE VANZARE ONLINE

4.1   Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumparator. Pentru motive justificate  Mega Pet Shop SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Mega Pet Shop SRL. In oricare dintre aceste cazuri, Cumparatorul se poate adresa prin email reprezentatilor MegaPet, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.2   Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.3   Cumparatorilor le sunt interzise: adaugarea oricarui continut obscen, jignitor, indecent sau inadecvat, inacceptabil sau ilegal, încalcarea drepturilor oricarei persoane care are acces la aceasta pagina, introducerea unor date virusate sau materiale nocive, precum si perturbarea, în orice mod, a functionarii normale a acestei pagini de internet.

4.4   In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.5   Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4.6   Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

4.7   Mega Pet Shop SRL actualizeaza permanent securitatea Site-ului si a mijloacelor sale de comunicare pentru www.MegaPet.ro, insa nu garanteaza ca acestea nu pot avea virusi. Informatiile incluse pe www. MegaPet.ro va sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care noi le consideram de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii dreptului de autor, te rugam sa ne aduci la cunostinta la adresa contact@megapet.ro, pentru a putea lua masurile legale necesare.

4.8   Nu garantam ca informatiile sunt exacte, complete sau obiective, de aceea nimeni nu trebuie sa se bazeze pe ele pentru nici un scop. Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care apar in sectiunile recenzii sau review-uri, sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a www.MegaPet.ro.

4.9   Mega Pet Shop SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului.

Art. 5  PRETUL, PLATA SI FACTURARE

5.1   Preturile produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei si includ TVA conform legislatiei in vigoare. Pretul de achizitie al produselor prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul efectuarii comenzii.

5.2    Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5.3   Termenul de valabilitate al preturilor si ofertei este cel mentionat pe site-ul www.megapet.ro. In lipsa unei mentiuni, preturile pot fi oricand modificate.

5.4   Ofertele si promotiile sunt valabile in limita stocurilor disponibile.

Pentru detalii suplimentare privind modalitatile de plata a se vedea rubrica Cum platesc.

Art. 6  LIVRAREA BUNURILOR

6.1   Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

5.6    Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

6.2   Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

6.3   Mega Pet Shop SRL isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in baza de date, sau afisate gresit, livrarea nefiind inca efectuata. In acest caz Cumparatorul va fii notificat prin email si telefonic asupra acestui caz.

6.4   In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare a comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

6.5   In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 5 zile lucratoare de la primirea informatiilor rectificate.

Pentru detalii suplimentare privind livrarea bunurilor a se vedea rubrica Livrarea Produselor.

Art. 7  TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalorii a acestora.

Art. 8  CESIUNEA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 Art. 9  DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

9.1   Intreg continut al Site-ului www.MegaPet.ro este original si toate resursele folosite (imagini de produs, specificatii, video, text etc.) sunt folosite cu acceptul sursei (producatori, furnizor etc.), fara sa incalce legea dreptului de autor. Pentru raportarea oricaror cazuri de incalcare a drepturilor de autor, www.MegaPet.ro va pune la dispozitie adresa de e-mail contact@megapet.ro.

9.2   Intregul continut al site-ului www.MegaPet.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Mega Pet Shop SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Mega Pet Shop SRL a oricaror elemente enumerate mai sus va fi pedepsita conform legilor in vigoare.

9.3   Numele Site-ului (megapet.ro) precum si insemnele grafice sunt marca inregistrata cu numarul 149960 in proprietatea Mega Pet Shop SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Art. 10  GARANTII

10.1   Toate produsele comercializate de catre site-ul www.MegaPet.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

10.2   In cazul produselor vandute si livrate de MegaPet, certificatele de garantie sunt emise direct de producator, acesta avand o retea de service.

10.3   In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

10.4   Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe contact@megapet.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Art. 11  DREPTUL DE RETRAGERE

11.1   Cu exceptia cazurilor expres prevazute de legislatia aplicabila, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2014, actualizata, Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 14 zile. Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

11.2   Perioada de retragere va expira la 14 zile dupa:

-           data livrarii, adica data la care dvs. sau o parte terta (alta decat transportatorul) indicata de dvs., intrati in posesia fizica a produsului; sau

-           in cazul mai multor produse care fac parte dintr-o singura comanda si livrate separat: (i) ultima zi in care dvs., sau o parte terta (alta decat transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati in posesia fizica a ultimului produs, sau (ii) daca este cazul, data la care va anuntam ca nu mai putem livra produsele comandate; sau

-           in cazul unei comenzi referitor la livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau piese: (i) data la care dvs. sau o parte terta (alta decat transportatorul) indicata de dumneavoastra, intrati in posesia fizica a ultimului lot sau ultimei piese, sau (ii) data la care va anuntam ca nu putem livra loturi sau piese suplimentare.

11.3   Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra utilizand formularul de retragere prezent pe site. Formularul standard de retragere se completeaza si se transmite la adresa de e-mail contact@megapet.ro  (click aici pentru descarcare). Dupa analizarea optiunii de retragere, va vom transmite pe e-mail solutionarea cererii de retragere. Orice cerere de retragere primita va fi analizata si solutionata conform preverilor legale aplicabile in funnctie de tipologia produselor ce fac obiectul acesteia.

11.4   Va precizam ca produsele alimentare comercializate prin intermediul Site-ului, care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid sau nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena sau care au fost desigilate de consumator sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform prevederilor art. 16, lit. d si e din OUG 34/2014, actualizata.

11.5   Nu se accepta pentru retur produse care prezinta urme de uzura sau consum, produse personalizate conform cerintelor clientului, produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, produse fara ambalajul original sau cu ambalajul deteriorat.

11.6   Daca cererea de retragere este confirmata de catre noi, vom rambursa suma aferenta produselor ce face obeictul cererii de retragere pe care am primit-o de la dvs., cu exceptia costurilor de livrare, nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Plata contravalorii produselor se va face prin banca in contul bancar specificat de catre Cumparator.

11.7   Costurile aferente returnarii produsului/produselor ce fac obiectul cererii de retragere vor fi suportate integral de catre dvs. Prin urmare, nu se va returna contravaloarea transportului platit pentru a receptiona produsele si nici contravaloarea transportului pentru trimiterea lor inapoi catre noi.

11.8   Ne rezervam dreptul de a amana rambursarea contravalorii produselor pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Pentru detalii suplimentare privind dreptul de retragere a se vedea rubrica Politica de Retur.

Art. 12  RASPUNDERE

12.1   Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

12.2   Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

12.3   Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre  Mega Pet Shop SRL, acestia fiind opozabili Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Art. 13  CONFIDENTIALITATE

13.1   Mega Pet Shop SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care Cumparatorul i le furnizeaza. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

13.2   Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

13.3   Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Mega Pet Shop SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

13.4   Prin inscrierea in baza de date a  Mega Pet Shop SRL, Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai  Mega Pet Shop SRL: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care  Mega Pet Shop SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.

13.5   Acest Site foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Aflati aici mai multe informatii despre cookies.

Art. 14  PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

14.1   Potrivit Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Mega Pet Shop SRL este obligata sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

14.2   Scopul colectarii datelor este:

– informarea Utilizatorilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate;

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS);

– evaluarea produselor si serviciilor oferite si promovarea a produselor si serviciilor;

– de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Utilizatorului/Cumparatorului.

14.3   Prin completarea datelor dumneavoastra in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a www.MegaPet.ro si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile mentionate anterior.

14.4   Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

14.5   Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate catre Mega Pet Shop SRL cu adresa in Tulcea, Str. Voinicului nr. 7, Jud. Tulcea, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

- o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

- sa interviti asupra datelor transmise;

- sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara;

- sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

14.6   Mega Pet Shop SRL poate notifica Utilizatorii/Cumparatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

14.7   www.MegaPet.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator/Cumparator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul megapet.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

14.8   Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

14.9   De asemenea, www.MegaPet.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare,  sau alte servicii.

14.10   Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Art. 15  FORTA MAJORA

15.1   Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2   Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Art. 16  LEGEA APLICABILA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre MegaPet si Utilizatori / Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Art. 17  PREVEDERI FINALE

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.