Se incarca...
In categoria Hrana pasari sunt oferite produse speciale pentru a fi incluse in alimentatia pasarilor, astfel incat acestea sa fie hranite cat mai echilibrat, pentru a isi mentine starea de sanatate o perioada cat mai lunga de timp.

Pasarile de colivie, numite si pasari ornamentale, cum sunt perusii sau canarii, pot sa traiasca pana la varsta de 15 ani, in timp ce papagalii pot trai chiar si 70 de ani. Fiecare proprietar isi doreste sa aiba o pasare cat mai sanatoasa, motiv pentru care este important sa aleaga cea mai buna mancare pentru ea. Se va tine cont si de faptul ca biodiversitatea nu permite o regula generala de hranire a pasarilor.

Pentru ca pasarea sa aiba o alimentatie echilibrata se poate urma dieta pasarilor salbatice. Se poate alege cea mai buna hrana pasari in compozitie potrivita, analizand comportamentul pasarilor din libertate.

Exista mai multe posibilitati si optiuni in ceea ce priveste cea mai buna hrana pentru pasari. Se poate opta pentru un mix de cereale, legume, fructe si suplimente aplimentare, sau pentru pelete si fructe sau legume.

Pentru prima variata este recomandat ca cerealele sa fie dozate pentru a fi mancate toate. Mixurile de cereale nu lipsesc din categoria “Hrana pasari” si sunt impartite in hrana pentru perusi mari/ mici, hrana pentru papagali si hrana pentru canari. Suplimentar se pot cumpara legume si fructe care pot fi oferite in stare cruda sau gatita. Suplimentele vor furniza pasarilor toate mineralele, oligoelementele si vitaminele sau aminoacizii de care au nevoie.

Dieta cu pelete furnizeaza pasarilor toate substantele de care au nevoie fara sa implice nevoia de suplimente. Aceste pelete contin cereale si o serie de ingrediente vegetale atent selectate. Se pot gasi in marimi variate si se vor alege in functie de marimea si tipul pasarilor.

Atentie! Multi proprietari care detin pasari, le ofera o dieta foarte bogata in substante grase, cum ar fi semintele sau nucile si alunele. Si pasarile pot suferi de obezitate, infertilitate sau dereglari metabolice, motiv pentru care se recomanda alegerea unei diete cat mai normale pentru pasarile ornamentale.